Blåbärsmousse
Kvällens middags efterrätt. Hoppas gästerna ska uppskatta den.
- 100 g philadelphiaost
- 0,75 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 blåbär
- 2 dl vispgrädde
- 1 ½ påse snabbgelatinmix (eller motsvarande mängd gelatinblad)
- Blanda philadelphia, socker och vaniljsocker i en bunke.
- Mixa blåbären och rör ner i philadelphiablandningen.
- Lättvispa grädden, vispa ner gelatinmixen i grädden
- Fortsätt vispa tills grädden är lätt och fluffig.
- Vänd ner grädden i blåbärsblandningen
- Ställ i kylen i 2-3 timmar.
Hasselnötscrunch
- 100 g smör
- 100 g ljust muscovadosocker
- 100 g hasselnötskärnor
- 100 g vetemjöl
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kör smör, muscovadosocker, hasselnötter och mjöl i en matberedare till en smulig massa.
- Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka i ugnen fem minuter.
- Rör om och baka fem till och upprepa proceduren till smulorna har fått fin färg.
- Låt svalna.