Kock & Vin – En överraskning
Danne påstod att han bokat oss på filmen Avatar när vi var i Göteborg. Jag har länge anat men inte varit säker på att det var en täckmantel för något annat. Med tanke på att vi lämnade hotellet smått hunriga och att vi inte gick i den riktning som jag trodde att biografen låg så kunde jag i det sista dra slutsatsen att vi inte skulle på bio.
I stället tog han oss till resturangen Kock & Vin på Viktoriagatan. Här åt vi en helt fantastisk avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Jag som är lite förkyld insåg att mina doftintryck inte var så starka men att smaklökarna fortfarande fungerade.
Här är menyn vi åt:
- Pilgrimsmusslor från Fröya samt kålrabbi med alger och inlagda sagogryn
- Lår och lever av kyckling från Rössjöholms gård, korngryn, krusbär och krispigt kycklingskinn
- Halstrad gös, rotselleri med rödvin och ädelost från Kvibille samt ångad grönsallad
- Morötter från Ugglarp
- Kalv stekt i kryddpeppar, kalvsky med märg samt grönkål, blomkål och brysselkål
- Havtornsorbet med bränd vit choklad och hasselnötsbröd
- Syltade björnbär med frusen örtinfusion, sötad persiljerotskräm och maränger
Min favoriträtt som helhet var den sista desserten. I övrigt är det olika skum och krämer som är mina favoriter.
Innan ovanstående sju rätter fick vi dessutom två små aptitretare och det var den andra i ordningen som var den bästa och hade det godaste skummet. Kokt ägg med anjovis med pepparrotsskum serverat i ett äggskal. Mums!
Det måste nästan nämnas att till morotsrätten serverades en slags GT. Gin tillverkad i Skåne skakad med morotsjuice. Helt klart en spännande och nytänkande kombination med den LILLA morotsrätten. Kan tilläggas att all mat var nytänkande till sin karraktär.
Efter maten bar det av till Gotia Towers Skybar för att ta några drinkar med Dannes kompis Tina och Lena.