Rabarberkaka
Till fyllning
- 500 gram rabarber
- 80 gram socker
- 1 dl vatten
Till smeten
- 150 gram smör
- 200 gram socker
- 3 st ägg
- 150 gram vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här:
Fyllning:
1. Skölj och rensa rabarbern, skär dem i mindre bitar.
2. Koka dem i ett ögonblick i vatten tillsatt socker.
3. Låt rabarbern droppa av i en sil – spar saften.
Smeten:
1. Rör smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör 1/2 dl av rabarbersaften i smeten.
3. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver i degen.
4. Tillsätt rabarbern och vend försiktigt runt så de fördelar sig i smeten.
5. Häll smeten i en smörjd springform (ca 22 cm) och grädda i 200 grader i ca 20 min.
6. Servera kakan ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller en klick creme fraiche.