Mjöl x 7

mjolsorter

Gissa vad jag ska göra i helgen!

Men historien är roligt. Jag var på en krog i måndags och käkade lunch. De hade ett underbart gott bröd så jag skickade nedanstående mail och fick nedanstående svar. Var det inte lite sniket? Jag googlade i alla fall “Sju sorters mjöl” och hittade receptet.

Receptet

Ingredienser
1 liter fil
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 dl rågsikt
2,5 dl havre- eller rågkross
1,75 dl rågmjöl
2,5 dl vetegroddar
1,5 dl vetekli
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

Gör så här
Blanda alla ingredienser ordentligt. Ta gärna i russin efter tycke och smak. Det blir en ganska lös deg.
Fördela degen i två stycken 1½ liters smorda och bröade formar (går bra att använda sesamfrön istället för ströbröd).
Grädda i 60 min i 175 grader och sedan 15 min i 150 grader. Färgen blir ungefär som mörk mjuk pepparkaka. Låt
svalna på galler under bakduk.

Mailkorrespondens:

Min fråga:
Jag var och käkade lunch hos er idag. Ert bröd var helt fantastiskt. Gör ni det själva? Kan man i så fall få receptet?

Stort tack på förhand!

/Micke

Deras svar:
Hej, Micke
trevligt att ni gillade brödet, det är våran storsäljare (40,-) så tyvärr ge vi inte ut receptet. Men det är bakad på Lättfil sirap bikarbobat
7 sorters mjöl
Mvh
Pelle, Xxxxx krog