Mjöl x 7
Gissa vad jag ska göra i helgen!
Men historien är roligt. Jag var på en krog i måndags och käkade lunch. De hade ett underbart gott bröd så jag skickade nedanstående mail och fick nedanstående svar. Var det inte lite sniket? Jag googlade i alla fall “Sju sorters mjöl” och hittade receptet.
Receptet
Ingredienser
1 liter fil
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 dl rågsikt
2,5 dl havre- eller rågkross
1,75 dl rågmjöl
2,5 dl vetegroddar
1,5 dl vetekli
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
Gör så här
Blanda alla ingredienser ordentligt. Ta gärna i russin efter tycke och smak. Det blir en ganska lös deg.
Fördela degen i två stycken 1½ liters smorda och bröade formar (går bra att använda sesamfrön istället för ströbröd).
Grädda i 60 min i 175 grader och sedan 15 min i 150 grader. Färgen blir ungefär som mörk mjuk pepparkaka. Låt
svalna på galler under bakduk.
Mailkorrespondens:
Min fråga:
Jag var och käkade lunch hos er idag. Ert bröd var helt fantastiskt. Gör ni det själva? Kan man i så fall få receptet?
Stort tack på förhand!
/Micke
Deras svar:
Hej, Micke
trevligt att ni gillade brödet, det är våran storsäljare (40,-) så tyvärr ge vi inte ut receptet. Men det är bakad på Lättfil sirap bikarbobat
7 sorters mjöl
Mvh
Pelle, Xxxxx krog
Annica
torsdag den 28 maj 2009 @ 14:11
Mitt favoritbröd! Jag kallar det Tolvsbo limpa och det bakas hemma väldans ofta. Och vet du vad det bästa är Micke? Det går inte att misslyckas med det :-)) Ibland har jag i aprikoser och valnötter, ibland naturellt … Det är som godis!Lycka till !
Alexia
torsdag den 28 maj 2009 @ 14:28
Ha! Länge leve Google!!!