Middag med Ingrid
Ikväll har vi haft Ingrid på middag. Så mysigt. :)
Vi bjöd på torsk till huvudrätt och min mandelpäronkaka till dessert. Till den gjorde vi egen kokosglass.
Ingredienser
- 1 burk kokosgrädde (400 ml), (gärna den fetaste du kan hitta. Renée Voltaires är 32% vilket är toppen.)
- 1 tsk vaniljpasta eller 0,5 vaniljstång
- 20 g glykos (1 msk)
- 100 g socker (drygt 1 dl)
- 4 äggulor
- 1 dl kokosflingor
Instruktioner
- Värm kokosgrädden, glykos och vaniljen till kokpunkten.
- Vispa samman socker och äggulor tills det blir vitt och fluffigt.
- Häll försiktigt den varma mjölken över äggulorna medan du hela tiden vispar.
- Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.
- Lägg plast på glassmeten och ställ in den i kylen över natten, eller 5-6 timmar.
- Kör glassen i glassmaskin.
- Rosta kokosflingorna i en panna och låt dem svalna. Rör ner dem i glassen när du har kört den i glassmaskinen. Frys sedan glassen i minst 3-4 timmar innan servering. Om du vill frysa den i silikonformar så häll den i dem efter glassmaskinen och innan du ställer in glassen i frysen.