Kycklingroulader

Efter shopping med bror och tjej passade jag på att fika med Niclas och sen träna på Skrapan. Efter det var det raka vägen hem för att börja laga mat. Kvällens meny; Kycklingroulader och fransk nougattårta.

KycklingrouladerHär kommer receptet som är värt att skriva upp.

  • 16 skivor Tunnskivad Kycklingfilé
  • 1 skivad gul lök
  • 4 baconskivor grovskurna
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
  • 5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
  • 8 grillspett
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar
  • Potatismos smaksatt med parmesan:
  • 500 g skalad King-Edvard potatis
  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 100 g riven parmesan
  • Roulader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra roulader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

    Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.