Kycklingroulader
Efter shopping med bror och tjej passade jag på att fika med Niclas och sen träna på Skrapan. Efter det var det raka vägen hem för att börja laga mat. Kvällens meny; Kycklingroulader och fransk nougattårta.
Här kommer receptet som är värt att skriva upp.
Roulader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra roulader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.
Alexia
söndag den 25 januari 2009 @ 14:48
Ånej, nu fick jag en reklam på huvudet som jag haft svårt att bli av med, för den fastnar något så otroligt irriterande! Har du sett den där när någon känd (?) kock står vid spisen och gör kycklingroulader? Så säger han nåt i stil med “hur man gör? Det hörs ju på namnet: MAN RRRRULLLAAAR DOM!” Och han låter nästan irriterad när han säger det, ungefär med tonfallet “Fattar du trögt eller?”.
Mikael
söndag den 25 januari 2009 @ 15:30
Leif Mannerström är det. Receptet kommer därifrån fast jag har fått det via min kollega… :)