Hemmadag
Idag har jag haft en lugn och skön dag, handlat lite mat med mamma, slagit in julklappar, lagat mat och hälsat på Märta. Nu sitter vi framför brasan och myser. :) Till frukost bjöd jag mamma och pappa på lax toast med scrambled eggs och pepparrot.
Jag har också gjort två tryfflar. Här kommer receptet på den ena. På den andra bytte jag ut hallon mot riven ingefära och apelsincest.
100-125 g hallon (skall bli 75 g puré)
75 g socker (knappt 1 dl)
50 g smör
50 g vispgrädde (ungefär 1/2 dl)
200 g FIN mörk choklad (70%)
1. passera hallonen genom en nätsil
2. bryt chokladen i mindre bitar
3. koka upp grädde, smör socker och hallonpuré
4. blanda chokladen med den heta hallonsmeten
5. rör smeten slät, bred ut på ett fat och låt stelna till i rumstemperatur
6. klicka eller spritsa ut smeten, låt stelna till i kyla igen
7. rulla sedan klickarna runda o vänd dem i kakao