Saffransbröd
Detta funderar jag på att hinna med i helgen. Eller i morgon kväll kanske?
Ingredienser
- 2 hg smör el margarin
- ½ l mjölk
- 100 g jäst
- 1 nypa salt
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 2-3 gram saffran
- 16-18 dl vetemjöl
Fyllning:
- Smör
- Vaniljsocker
- Mandelmassa
Garnering:
- Pärlsocker
Gör så här
- Smält smöret och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
- Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan så att jästen löser sig.
- Tillsätt salt, socker, ägg, saffran och vetemjöl. Låt jäsa ca 40 min. Kavla ut och bred smör och häll på sockret. Strö på rikligt med riven mandelmassa och forma bullar.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca 10 minuter i 250 grader
Alexia
fredag den 5 december 2008 @ 16:48
Mmm, vad gott! Här ska det också bakas saffransbröd i helgen :)
Fredrik
lördag den 6 december 2008 @ 14:56
Tack så mycket, de var jättegoda! :)
Alexia
söndag den 7 december 2008 @ 16:12
Ser ut som mitt recept, fast till det räckte det med 175 g smör. Och i fyllningen bytte jag ut smöret och vaniljsockret mot riven vit choklad. Slurp!