Saffransbröd

Detta funderar jag på att hinna med i helgen. Eller i morgon kväll kanske?

Ingredienser

  • 2 hg smör el margarin
  • ½ l mjölk
  • 100 g jäst
  • 1 nypa salt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2-3 gram saffran
  • 16-18 dl vetemjöl

Fyllning:

  • Smör
  • Vaniljsocker
  • Mandelmassa

Garnering:

  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan så att jästen löser sig.
  3. Tillsätt salt, socker, ägg, saffran och vetemjöl. Låt jäsa ca 40 min. Kavla ut och bred smör och häll på sockret. Strö på rikligt med riven mandelmassa och forma bullar.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca 10 minuter i 250 grader