Efter att ha bakat om brödbaket när det första gick åt helvete och sedan gjort cupcakes var jag redo för frukostgäster. Agneta och Fredrik har varit här och vi har haft trevligt. De har hjälpt mig borra och förbereda för lite konst i sovrummet genom att borra i betong med slagborren och sedan har vi suttit och fnulat på fotoidéer. Jag tror mina var de mest kontroversiella. Om det blir något får ni komma in i sovrummet och kolla i framtiden. :)
- 4.5 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl torkade hackade aprikoser/ fikon
- 1 dl grovhackade hasselnötter
- 1 dl russin
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl havregryn
- 2.5 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl solrosfrö
- 1.5 tsk salt
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 tsk bikarbonat
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke, hacka frukt och nötter mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filblandningen.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker upp över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Lämna ett svar