Veckans höjdpunkt – middag

Ikväll har jag varit hos Oscar och Ann på middag och vilken middag det blev sen. Där var också Anneli, Petter, deras baby, Birgitta (Anns mamma) och  Anna

  • Första rätten: Madeiramarinerad kycklinglevermousse med syltade trattkantareller och paprika med satsumasgelé och olivbrödsflarn. Vin, Moscato Kompositör: Petter och Anneli.
  • Huvudrätt: Tjälknöl på spädlamm, klyftpotatis, tomat och oliv- och myntayoghurt. Vin: Rioja Grand Reserva  Kompisitör Anna och Oscar
  • Efterrätt: Knäckig äppelpaj med vaniljglass. Vin: moscato d’asti. Vin: Moscato d’Asti. Kompositör: Ann, Birgitta och Micke.

Och vilka goda viner sen.

Ni får också en bonusbild på mig och Gurra.

Recept

  • 4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner
  • 150g smör
  • 2dl havregryn
  • 2dl vetemjöl
  • 2dl strösocker
  • 1/2dl grädde,visp- eller mellan-
  • 1/2dl sirap
  • 1/2tsk bakpulver
  1. Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min.
  2. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Äpplena kan bytas ut mot t.ex rabarber,hallon,blåbär….