Middag med Ingrid

Ikväll har vi haft Ingrid på middag. Så mysigt. :)

Vi bjöd på torsk till huvudrätt och min mandelpäronkaka till dessert. Till den gjorde vi egen kokosglass.

Ingredienser

  • 1 burk kokosgrädde (400 ml), (gärna den fetaste du kan hitta. Renée Voltaires är 32% vilket är toppen.)
  • 1 tsk vaniljpasta eller 0,5 vaniljstång
  • 20 g glykos (1 msk)
  • 100 g socker (drygt 1 dl)
  • 4 äggulor
  • 1 dl kokosflingor

Instruktioner

  1. Värm kokosgrädden, glykos och vaniljen till kokpunkten.
  2. Vispa samman socker och äggulor tills det blir vitt och fluffigt.
  3. Häll försiktigt den varma mjölken över äggulorna medan du hela tiden vispar.
  4. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.
  5. Lägg plast på glassmeten och ställ in den i kylen över natten, eller 5-6 timmar.
  6. Kör glassen i glassmaskin.
  7. Rosta kokosflingorna i en panna och låt dem svalna. Rör ner dem i glassen när du har kört den i glassmaskinen. Frys sedan glassen i minst 3-4 timmar innan servering. Om du vill frysa den i silikonformar så häll den i dem efter glassmaskinen och innan du ställer in glassen i frysen.