Raw chocolate caramel nut bar
Så, nu börjar även denna fina söndag dra sig mot sitt slut. Trevlig lunch med Anders och Salle och sen promenad till Söder för fika på Johns jobb. Lite strosa på söder och sen hem igen. Nu har jag slappat en stund och sen fixat med lite godis för resten av veckan. :)
Raw chocolate caramel nut bar
cirka 20 st små rutor
Lager 1 – Nötcrunch
- 1 dl mandel
- 1 dl färska urkärnade dadlar
- en nypa flingsalt
- Gör så här: Mixa allt i matberedare till en slät massa. Lägg ut på en bit aluminiumfolie och tryck ut till en jämn fyrkantig kaka, cirka 1 cm hög. Sätt in i kylen.
Lager 2 – Caramel
- 0,5 dl jordnötssmör, cashewsmör eller mandelsmör
- 1 dl färska urkärnade dadlar
- 1 msk kokosolja
- en nypa flingsalt
Gör så här: Mixa allt i matberedare och bre på som ett lager ovanpå det första lagret som stelnat lite i kylen.
Lager 3 – Choklad
- 100 gram mörk (minst 70%)
- en liten nypa cayennepeppar eller chilipulver
Gör så här: Smält chokladen cayennepeppar/chilipulver. Häll chokladlagret som ett sista lager och strö chilliflakes över och låt stelna i frysen en stund. Ta fram strax innan servering och skär i små rutor. Om det mot förmodan skulle bli några över förvaras de bäst i frysen.