Veckans höjdpunkt – middag
Ikväll har jag varit hos Oscar och Ann på middag och vilken middag det blev sen. Där var också Anneli, Petter, deras baby, Birgitta (Anns mamma) och Anna
- Första rätten: Madeiramarinerad kycklinglevermousse med syltade trattkantareller och paprika med satsumasgelé och olivbrödsflarn. Vin, Moscato Kompositör: Petter och Anneli.
- Huvudrätt: Tjälknöl på spädlamm, klyftpotatis, tomat och oliv- och myntayoghurt. Vin: Rioja Grand Reserva Kompisitör Anna och Oscar
- Efterrätt: Knäckig äppelpaj med vaniljglass. Vin: moscato d’asti. Vin: Moscato d’Asti. Kompositör: Ann, Birgitta och Micke.
Och vilka goda viner sen.
Ni får också en bonusbild på mig och Gurra.
Recept
- 4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner
- 150g smör
- 2dl havregryn
- 2dl vetemjöl
- 2dl strösocker
- 1/2dl grädde,visp- eller mellan-
- 1/2dl sirap
- 1/2tsk bakpulver
- Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min.
- Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Äpplena kan bytas ut mot t.ex rabarber,hallon,blåbär….