Färserad hälleflundra

Ikväll har jag haft Fredrik och Nima här på en trevlig middag. Förresten, första gången jag får besök av killar i kilt. :) Nu drar vi till krogen. Tjing!

Meny

Förrätt
Fänkålssoppa med räkor i

Huvudrätt
Färserad hälleflundra med kokta rödbetor, sparris och skirat smör med citronzest.

Efterrätt
Pannacotta

Receptet

  • 750 g hälleflundrafilé
  • 15-20 buntrödbetor (beroende på storlek)
  • 10 st sparrisar
  • Smör
  • Pepparrot
  • Citron
  • Salt
  • Vitpeppar

1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
3. Låt en bit av blasten vara kvar.
4. Tag 150 g fiskkött och mixa det till en färs.
5. Tillsätt lite grädde och brödsmulor.
6. Salta fisken och låt dra i 15 minuter.
7. Smörj in toppen av fisken med färsen.
8. Ugnsbaka fisken i cirka 35-40 minuter tills den är genomkokt.
9. Koka sparris i lätt saltat vatten i cirka 2-3 minuter, stek eventuellt i smör.
10. Servera med skirat smör, pepparrot och citronzest.

Taste of Stockholm

Har haft en skön förmiddag, jag har bakat bröd till kvällens middag, jag har fikat med Liselott och varit och hämtat min bok för framtida resturangbesök, Taste of Stockolm.

Fisken till kvällens middag är inköpt och nu ska jag börja förbereda allt för ikväll. Kul!