Coleslaw

Idag har vi ätit kyckling och så gjorde vi en favorit från igår nämligen Coleslaw. Här har ni receptet.

Ingredienser

  • 7 dl finstrimlad vitkål
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • 1 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
  2. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
  3. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
  4. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.

Fotoboken


































Nu är den nästan klar, bröllopspresenten till syrran och hennes man. Igår satt jag hemma hos Christer och Sara och ställde in alla färger i bilderna på deras färgkallibrerade iMac. Nu ska bara brudparet godkänna den och sen ska den skickas för beställning.

På länken hittar du bilder för varje uppslag. Fotoboken (öppnas i full-skärm-läge)