Dag: 5 juli 2009

  • Rabarberkaka

    RabarberkakaTill fyllning 

    • 500 gram   rabarber 
    • 80 gram   socker 
    • 1 dl   vatten 

    Till smeten 

    • 150 gram   smör 
    • 200 gram   socker 
    • 3 st   ägg 
    • 150 gram   vetemjöl 
    • 1 tsk   bakpulver 

    Gör så här:

    Fyllning:

    1. Skölj och rensa rabarbern, skär dem i mindre bitar.

    2. Koka dem i ett ögonblick i vatten tillsatt socker.

    3. Låt rabarbern droppa av i en sil – spar saften.

    Smeten:
    1. Rör smör och socker poröst.

    2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör 1/2 dl av rabarbersaften i smeten.

    3. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver i degen.

    4. Tillsätt rabarbern och vend försiktigt runt så de fördelar sig i smeten.

    5. Häll smeten i en smörjd springform (ca 22 cm) och grädda i 200 grader i ca 20 min.

    6. Servera kakan ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller en klick creme fraiche.

  • Sköna söndag…

    I punktform:

    • Sova ut!
    • Frukost med ny- och hemmagjord rabarberkräm och hembaktbröd.
    • Promenad till stan, besök på Volvoshowroom (igen) för att mäta innermått på en XC90. (För er som undrar varför ska vi transportera Billyhyllor nästa helg i just en XC90)
    • Fika vid Östermalmstorg
    • Buss hem
    • Vattnat blommor hos A&F
    • Shoppat mat på ICA
    • Gjort middag; Wallenbergare med potatismos, lingon och sås.
    • Gjort matlådor Canneloni (8 st)
    • Bakat rabarberkaka
    • Sprungit 8,9 km i ett tempo på 5 min per km
    • Sett Skönheten och odjuret
    • Ätit rabarberkaka

    Och nu är det dags att sova. Nu väntar en ny arbetsvecka.