Förnyelse & förändring

Har shoppat och pysslat idag. Se bilder. Jag har köpt tyg och gjort två tavlor som sitter på balkongen. Är osäker på vad jag själv tycker om resultatet. En ny bordsduk blev det också, den är jag mer nöjd med. Har också fått en hörnhylla till min hyllserie där mina fotografier nu bor. Jag har också gjort en klätterställning för min vinranka. I övrigt är det mesta planterat nu, Rosor, Lobelia, Tagetes, Tomater, Gurka, Basilika, Citronmeliss, Pelargoner och Maregriter. Ikväll kan jag sova gott. Nu ska jag ta med mor och far på “titta-på-dyra-villor-utflykt”.

“Lax är dyrt, jag menar gott.”

Japp. Lax är gott och dyrt, i alla fall ibland. Jag har dock fyndat lax på Ica Maxi i Solna. Typ 50 kr per kilo. På andra ställen kostar den uppåt 180 spänn per kilo. Rubrikens citat är för övrigt tagen från Sunes jul när familjen Andersson äter julbord.

Här kommer i alla fall mitt favoritrecept på lax till mellan 4 och 6 personer.

  • 1 kg laxfilé
  • 1 bit parmesanost
  • 5 dl grädde
  • Lagom mycket färsk bladspenat
  • Salt och peppar
  1. Skölj spenaten och lägg i en ugnsform.
  2. Lägg en laxfilé utan skinnet ovanpå.
  3. Salta och peppra
  4. Riv rikligt med parmesan ovanpå laxfilén.
  5. Häll sedan över grädden
  6. Baka i ugnen på ca 175 grader i ca 40 minuter.
  7. Servera med kokt pressad potatis.