Lars & Christian

Ikväll har Lars och Christian varit här på middag. Jag träffar inte Lars så ofta och Christan, hans sambo, har jag inte lärt känna så bra tidigare. Vi hade en mysig kväll med vin, mat och diskussioner.

Kan passa på slå ett slag för Chrisians, tror jag, första CD, en julskiva så här passande till jul! För varje skiva lämnas ett bidrag till ett barnhem i Thailand

Saffransbröd

Detta funderar jag på att hinna med i helgen. Eller i morgon kväll kanske?

Ingredienser

  • 2 hg smör el margarin
  • ½ l mjölk
  • 100 g jäst
  • 1 nypa salt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2-3 gram saffran
  • 16-18 dl vetemjöl

Fyllning:

  • Smör
  • Vaniljsocker
  • Mandelmassa

Garnering:

  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan så att jästen löser sig.
  3. Tillsätt salt, socker, ägg, saffran och vetemjöl. Låt jäsa ca 40 min. Kavla ut och bred smör och häll på sockret. Strö på rikligt med riven mandelmassa och forma bullar.
  4. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca 10 minuter i 250 grader

Hårdträning

Ikväll kan jag vara nöjd och stolt. Efter genomgången på gymmet provade jag på ett danspass och sen gick jag upp och checkade in på ett vanligt medelpass. Tre timmar skön träning.

Instruktören var i första anblick ingen snygging men ju mer vi snackade så tyckte jag om honom. Snäll, artig och trevlig. Så nu har jag inga skäl att inte gå och gymma “på riktigt”.