Uppskattning av livet…

Här kommer några av helgens viktigare tankar.

Jag såg på en repris av Fråga doktorn i helgen, tro det eller ej, det händer ibland. I det här programmet gästar en 26 årig läkarstudernande som fått en obotlig hjärntumör programmet.

Se inslaget här och läs om programmet här. Han ställer sig frågan och jag undrar också, måste man verkligen bli allvarligt sjuk för att på riktigt uppskatta allt man har i livet? Jag gillar kloka och människor som bejakar livet. Jag kanske är bra på det? Men i så fall kanske jag kan bli bättre på det. Det som låter häftigt med det han beskriver är att alla känslor blir så mycket större.

“Det som främst har förändrats känner jag. Är att allt känns så mycket intensivare, varje känsla har multiplicerats med en faktor på 1000. Lätt alltså. Både glädje, sorg och kärlek, allt blir så mycket starkare. Och livet är så mycket bättre. Jag tycker verkligen det!”

Den första delen av programmet handlar om förhudsproblem och det är inte det inslaget som jag reflekterat över. :) Spola fram till 20 minuter och 35 sekunder så får ni se inslaget jag talar om.

Frukost & Resemässa

Daniel skulle jobba på Resemässan hela dagen så jag passade på att bjuda Anders och Johan på frukost. Allt mysigt med frukost och trevligt sällskap. Jag bjöd på nybakt bröd, en “Hurtbulle” som blev mycket lyckad och som var otroligt enkel att göra. Testa receptet!

Efter en lång frukost hämtade Therse och Fredrik mig för att åka ut till Daniel på mässan. Vi tog med oss honom hem när det hela var slut. Väl hemma blev det… Gissa! Lite kortspel och tacos till middag. Nu har vi precis sett filmen “No reservation” klart och ska försöka somna i tid. Filmen var mysig och trevlig, men inget utöver det vanliga.

Hurtbulle
Ingredienser
1 st
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Receptet var toppen och mycket enkelt. Jag fick det från min nya chef Ann-Charlotte. Tack för ett bra tips.