Jobbat, lunchtränat, köpt blommor på vägen hem och sen bara grejat hemma hela kvällen. Nu är mat lagat för hela veckan.


Här kommer ett recept jag fått av Annie.
Mandelkaka med brynt smör och kardemumma
8-10 portioner
- 150 g smör
- 31⁄2 dl mandelmjöl (160 g)
- 1 tsk nystött kardemumma
- 1/2 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 2 dl råsocker
- 2 nypor flingsalt
Tillbehör
- 3 dl vispgrädde
- 1 krm vaniljpulver
- 125 g hallon, färska eller frysta
Gör så här
- Sätt ugnen på 130 grader varm- luft (ca 150 grader vanlig ugn). Bryn smöret. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Blanda mandelmjöl, karde- mumma och bakpulver. Vispa ägg och råsocker fluffigt. Vänd ner mjölblandningen och tillsätt det brynta smöret lite i taget. Smula även ner flingsalt.
- Klä en form på ca 24 cm i dia- meter eller en liten långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan kallna.
- Vispa grädden fluffig tillsam- mans med vaniljpulvret. Mosa hallonen och rör ner i grädden. Servera till kakan.
I glaset Moulin Touchais 2003, 399 kr, nr 4196, Frankrike Utvecklat och friskt sötvin som lagrats i över 20 år. Här finns toner av gula plommon, bivax, aprikoser och mandelmassa.
Lämna ett svar