Ikväll har jag haft Fredrik och Nima här på en trevlig middag. Förresten, första gången jag får besök av killar i kilt. :) Nu drar vi till krogen. Tjing!
Meny
Förrätt
Fänkålssoppa med räkor i
Huvudrätt
Färserad hälleflundra med kokta rödbetor, sparris och skirat smör med citronzest.
Efterrätt
Pannacotta
Receptet
- 750 g hälleflundrafilé
- 15-20 buntrödbetor (beroende på storlek)
- 10 st sparrisar
- Smör
- Pepparrot
- Citron
- Salt
- Vitpeppar
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
3. Låt en bit av blasten vara kvar.
4. Tag 150 g fiskkött och mixa det till en färs.
5. Tillsätt lite grädde och brödsmulor.
6. Salta fisken och låt dra i 15 minuter.
7. Smörj in toppen av fisken med färsen.
8. Ugnsbaka fisken i cirka 35-40 minuter tills den är genomkokt.
9. Koka sparris i lätt saltat vatten i cirka 2-3 minuter, stek eventuellt i smör.
10. Servera med skirat smör, pepparrot och citronzest.
Lämna ett svar