I helgen vi varit på utflykt igen. : ) Den här gången blev det Helsingfors på en kryssning med Tallink Silja.
Första kvällen fastnade vi båda för temamenyn på en av restaurangerna ombord när vi läste den. Vi slog till. Sju sköna rätter i ett svep med lika schyssta viner. Se nedan.
Se några av bilderna från resan. Visst ni förresten, jag visste det inte, att den svenska ambassaden är en miniatyr av Stockholm slott. Smart och snyggt tycker jag. Varför är inte alla ambassader det?
Min gata. : )
Menu Signature
Gräddig blomkålssoppa, curry smaksatta räkor
Mouton Cadet Blanc
***
Purjo-tryffelravioli
Reserve Mouton Cadet Blanc
***
Stekta pilgrimsmusslor
Reserve Mouton Cadet Graves Rouge
***
Panerad hälleflundra, spenat och champinjoner, fisk-vitvinssås
Baronne Charlotte
***
Franska ostar
Chateau d´Armailhac 2005
***
Millefeuille « à la Baumaniere «
Reserve Mouton Cadet Sauternes
***
Valrhona chokladkaka med hallonhjärta, karamellglass
Domaine de Baron’Arque
Lämna ett svar