Så då var midsommardagens frukost intagen. Hembakt bröd med västerbottenost. Vi passade även på att njuta av lite västerbottenpaj med löjrom, gräddfil och hackad lök. Mums!
Jag är väldigt stolt över min paj, här får ni receptet.
Ingredienser
Deg:
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
Fyllning:
- 225 g riven västerbottensost
- 1 dl grädde
- 3 ägg
- salt & peppar
Garnering:
- gräddfil
- 100 g löjrom
- Fint hackad lök
- nymalen svartpeppar
Tillagning
- Blanda smör och mjöl till en deg (matberedare rekommenderas). Tryck ut degen i en stor form (eller fyra portionsformar). Grädda
10 min i 225 grader. - Strö ut osten på pajskalet. Vispa grädde tillsammans med ägg och tillsätt salt & peppar. Häll smeten i pajskalet.
- Grädda ca 15-20 minuter (225 grader). När pajen fått fin färg är den klar.
- Låt svalna och garnera med gräddfil, löjrom, gräslök och lite svartpeppar.
Lämna ett svar