Mjöl x 7

mjolsorter

Gissa vad jag ska göra i helgen!

Men historien är roligt. Jag var på en krog i måndags och käkade lunch. De hade ett underbart gott bröd så jag skickade nedanstående mail och fick nedanstående svar. Var det inte lite sniket? Jag googlade i alla fall ”Sju sorters mjöl” och hittade receptet.

Receptet

Ingredienser
1 liter fil
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 dl rågsikt
2,5 dl havre- eller rågkross
1,75 dl rågmjöl
2,5 dl vetegroddar
1,5 dl vetekli
3 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

Gör så här
Blanda alla ingredienser ordentligt. Ta gärna i russin efter tycke och smak. Det blir en ganska lös deg.
Fördela degen i två stycken 1½ liters smorda och bröade formar (går bra att använda sesamfrön istället för ströbröd).
Grädda i 60 min i 175 grader och sedan 15 min i 150 grader. Färgen blir ungefär som mörk mjuk pepparkaka. Låt
svalna på galler under bakduk.

Mailkorrespondens:

Min fråga:
Jag var och käkade lunch hos er idag. Ert bröd var helt fantastiskt. Gör ni det själva? Kan man i så fall få receptet?

Stort tack på förhand!

/Micke

Deras svar:
Hej, Micke
trevligt att ni gillade brödet, det är våran storsäljare (40,-) så tyvärr ge vi inte ut receptet. Men det är bakad på Lättfil sirap bikarbobat
7 sorters mjöl
Mvh
Pelle, Xxxxx krog

Kommentarer

2 svar till ”Mjöl x 7”

  1. Profilbild för Annica
    Annica

    Mitt favoritbröd! Jag kallar det Tolvsbo limpa och det bakas hemma väldans ofta. Och vet du vad det bästa är Micke? Det går inte att misslyckas med det :-)) Ibland har jag i aprikoser och valnötter, ibland naturellt … Det är som godis!Lycka till !

  2. Profilbild för Alexia

    Ha! Länge leve Google!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *